Phoenix - houten zonnebril

In de rubriek ‘Bril uitgelicht’ houden we regelmatig een houten zonnebril tegen het licht. Vandaag pakken we de Phoenix, een strakke houten zonnebril met rode glazen.

Phoenix, Arizona

Phoenix is één van de warmste gedeeltes van de Verenigde Staten. De naam van de Phoenix houten zonnebril is dan ook niet zomaar uit de lucht gegrepen. Allereerst laten de rode glazen van de bril al zien dat de bril niet alleen bestand is tegen de hitte, maar ook tegen de meest felle zonnestralen. Verder kan de bril in één woord ‘hot’ genoemd worden door het strakke houten montuur. De bamboe nerven in de zonnebril komen goed naar voren dankzij de felle rode glazen die afsteken bij het blanke hout van de zonnebril. Juist dit contrast maakt de Phoenix een bijzondere zonnebril. De Summer Saloon doet dit ook, maar met zijn blauwe glazen is de Summer Saloon toch wat minder karakteristiek dan de rode Phoenix.

Van alle gemakken voorzien

Net als de andere zonnebrillen van woodwest, is ook de Phoenix voorzien van alle gemakken die je zou verwachten bij een goede zonnebril. Zo is het montuur niet alleen strak, maar ook bijzonder stevig. Dit houdt niet in dat je er op kunt gaan staan, maar bij normaal gebruik kan de zonnebril jaren mee gaan. Verder heeft de Phoenix RVS scharnieren die niet alleen flexibel zijn om ze in te klappen, maar ook mee vormen op basis van de grootte van je hoofd. Verder is de Phoenix houten zonnebril uitgerust met betrouwbare glazen. Glazen die niet alleen de schadelijke UV straling uit je ogen houden, maar ook nog eens gepolariseerd zijn. Dit betekent dat je tijdens het autorijden geen last hebt van spiegelende oppervlakken en de bril ook comfortabel kijkt als je aan het sporten bent. Bovendien zijn de glazen gespiegeld, wat nog eens een extra dimensie geeft aan het gehele uiterlijk van de houten zonnebril!