Drie kernwaarden liggen er aan de basis van iedere houten zonnebril van WoodWest. Drie kernwaarden die gedurende het hele proces van ‘raw material’ naar ‘phenominal product’ centraal hebben gestaan. De houten zonnebrillen van WoodWest zijn namelijk gebaseerd op:

  • Passie
  • Kwaliteit
  • Stijl

Deze passie begint in de natuur. De passie voor natuurlijke materialen en de schoonheid van het ongerepte hout of bamboe, maken onze houten zonnebrillen uniek. Aan de hand van deze passie zijn we er ook in geslaagd om de juiste kwaliteit aan te brengen in onze houten zonnebrillen. Deze kwaliteit mondt niet alleen uit in het feit dat je lange tijd kunt genieten van je houten zonnebril, maar werkt ook door in het laatste kenmerk; stijl. Bij iedere houten zonnebril in het assortiment van WoodWest is gekozen voor een eigen stijl. De ene houten zonnebril is robuust, terwijl de andere houten bril juist wat meer subtiel is.

De uitstraling van houten zonnebrillen

Met de drie kernwaarden die de houten zonnebrillen hebben, maak je je eigen uitstraling ook tot een uitstraling waar mensen jaloers op worden. Of je nu geniet van een drankje op het terras, of juist zomerkriebels genereert op een beach op de Balearen.

De houten zonnebrillen stralen stuk voor stuk ook een grote mate van vrijheid uit. Het vrijbuitersgevoel is een goede houten zonnebril niet vies en de zonnebrillen van WoodWest daarom ook niet. Genieten van de ondergaande zon terwijl je de laatste mijlen naar de haven vaart; geen probleem met door de UV protectie die standaard is opgenomen in iedere houten zonnebril van WoodWest.

Kwaliteit en comfort van de houten zonnebrillen

De UV protectie is één van de belangrijkste punten waarop je iedere zonnebril beoordeelt. Dat is namelijk de core taak van een zonnebril. De zonnebrillen van WoodWest hebben daarom stuk voor stuk glazen met UV400 protectie glazen; dit houdt in dat de UV stralen zoveel mogelijk weg gefilterd worden, zonder dat het inboet aan je zicht.

Dit geldt ook voor de polarisatie. Alle houten zonnebrillen van WoodWest zijn voorzien van gepolariseerde glazen. Dit houdt in dat de spiegeling in de glazen weggenomen wordt en je met optimaal comfort van je zonnige dagen kunt genieten.

Ook is binnen het ontwerp van de houten zonnebrillen gedacht aan het draagcomfort van de houten bril. Zo zijn de poten van iedere houten zonnebril voorzien van messing verende scharnieren. Hierdoor knelt de houten zonnebril nooit om je hoofd, maar is de vorm flexibel zonder van je hoofd af te vallen.