In deze wegwerpmaatschappij lopen we steeds vaker naar de winkel om nieuwe producten aan te schaffen. Dat is niet alleen belastend voor het milieu, er gaan ook prachtige producten verloren die een tweede leven verdienen. Met name producten van hout kunnen met zandstralen weer in nieuwstaat worden gebracht. We leggen je graag uit wat er zoal mogelijk is met deze techniek.

Meer informatie op: http://www.atelier-jk.be/

Zandstralen of gritstralen

Bij deze behandelmethode worden er gritkorrels met hoge druk op de oppervlakte van een voorwerp gespoten. In veel gevallen betreft het hout. Zo kan lak verwijderd worden, of er kan een specifieke structuur aan de oppervlakte worden gegeven. Afhankelijk van de doelstelling wordt het product behandeld en klaar gemaakt voor verdere verwerking.

Mogelijkheden met zandstralen

Bij zandstralen hout door Atelier JK zijn er volop mogelijkheden, zo kan sterk vervuild hout weer gereinigd worden. Ook kan oude lak wordt verwijderd om vervolgens weer nieuwe lak aan te brengen. Daarbij is er een keuze voor de gewenste structuur van de oppervlakte, zo kan een specifieke ruwe structuur voordeel bieden bij een aanbrengen van nieuwe lak. De mogelijkheden kunnen verschillen op basis van het voorwerp; zo is een losse stoel vaak wat eenvoudiger te behandelen dan een vaste trap in huis. De specialist kan hierin adviseren, informeer vrijblijvend naar alle mogelijkheden.