Een computerbril helpt tegen vermoeide ogen of wazig zicht tijdens het werken achter de computer. Niet alleen achter de computer maar ook tijdens het gebruik van je tablet of smartphone. Het optimaliseerd je gezichtsvermogen bij het bekijken van een beeldscherm.

Waarom het niet verstandig is zonder computerbril achter een computerscherm te werken?

Vaak zit je onbewust te turen naar een beeldscherm waardoor je aan het eind van de dag vermoeide en branderige ogen hebt. Door een onnatuurlijke houding heb je daarbij ook nog last van een stijve nek en schouders. Mensen die een leesbril gebruiken achter een beeldscherm krijgen nog meer last van hun ogen omdat de sterkte daarvan niet bedoeld is voor het kijken naar een beeldscherm. Een leesbril achter de computer is gewoon slecht voor je ogen.

Een computerbril is speciaal gemaakt voor de afstand tussen ogen en toetsenbord en beeldscherm. Computerschermen zijn over het algemeen rond de 26 centimeter van de ogen van de gebruiker geplaatst. Een leesbril is alleen geschikt voor een gemiddelde lees afstand. De computerbril is dan ook heel anders dan een leesbril maar ook anders dan een multifocale bril.

Voordelen van de computerbril

De glazen zijn zo geslepen dat ze je een comfortabel breed en scherp zicht geven op je scherm. Je krijgt hierdoor automatisch een betere houding achter een computer waardoor nek en schouderklachten verminderen. Aan het eind van de dag heb je ook veel minder last van vermoeide en branderige ogen.

Is de computerbril alleen geschikt voor achter de computer?

Wat veel mensen niet weten is dat de computerbril niet alleen voor achter de computer geschikt is maar ook uitstekend geschikt is voor allerlei beroepen waar detail belangrijk is. Denk aan kunstschilders, muzikanten die bladmuziek lezen, tandtechnici, architecten. Het wordt niet voor niets ook wel de muziekbril of schildersbril genoemd.

Wanneer weet je of je een computerbril nodig hebt?

Het is een misverstand te denken dat alleen iemand met slecht zicht een computerbril nodig heeft. Er zijn ook computerbrillen zonder sterkte die je hier in deze webwinkel kunt kopen. Wanneer je last begint te krijgen van vermoeide ogen, hoofdpijn, nek of rugpijn is het verstandig een computerbril aan te schaffen. De combinatie van het turen naar het scherm en daardoor een onnatuurlijke houding verergeren de problemen alleen maar.

Wat voor computerbrillen zijn er?

Er zijn computerbrillen op sterkte vanaf +1.00 t/m +4.00 en er zijn computerbrillen zonder sterkte. Ook zijn er brillen met een zogeheten blueblock filter. Ook deze brillen zijn op sterkte en zonder sterkte leverbaar. Voor maximaal kijkcomfort is een computerbril met blueblock lenzen het beste om te gebruiken.

Bril met Blueblock filter anti-glare.

Een blueblock filter in het kort uitgelegd, elimineert reflecties van licht van de voor- en achterkant van je lenzen die vermoeidheid van de ogen kunnen veroorzaken. Het is het blauwe licht wat beeldschermen en ledverlichting uitstralen. Dit licht kan leiden tot vermoeidheids verschijnselen en slapeloosheid als je ook s’avonds achter een beeldscherm zit. En wie doet dat tegenwoordig niet? We worden steeds meer aan blauw licht blootgesteld waardoor een computerbril met blueblock glazen aan te raden is. Ook voor degene die geen bril nodig heeft.

Overzetcomputerbrillen met blueblock filter

Omdat niet iedereen met een bril op sterkte een tweede bril er bij wil hebben zijn er ook overzetbrillen leverbaar zonder sterkte met blueblock filter. Deze overzetbrillen zijn licht van gewicht en gemakkelijk over je gewone bril te plaatsen. Denk ook aan mensen die bijziend zijn en daardoor geen bril met + sterkte glazen kunnen dragen.

Clip-on en Flip-up met blueblock filter

Hetzelfde geldt ook voor clip-on en flip-up die je gemakkelijk over je bril op sterkte kunt zetten. Ook deze hebben een blueblock anti glare filter en zijn van hoogwaardige kwaliteit.

Waar koop je de computerbril?

Bij de webwinkel van computerbril.org zijn ze gespecialiseerd in alle soorten computerbrillen met blueblock filter. Er is een opticien aanwezig die je eventueel kan adviseren welke glazen en sterkte het beste bij je past. Ook voor bedrijven zijn er mogelijkheden om meerdere brillen tegen gereduceerd tarief te bestellen.