Hoewel de zomer van 2018 al even aan de gang is, is het zeker nog niet te laat om een trendy zonnebril te scoren. Het grote voordeel van zonnebrillen is namelijk dat je ze eigenlijk het hele jaar kunt dragen! Het kan dan ook zeker geen kwaad om meerdere zonnebrillen in huis te hebben. Van houten zonnebrillen tot aan futuristische modellen; voor welke zonnebriltrend ga jij? In dit artikel hebben we een aantal trends voor je verzameld zodat je vandaag nog inspiratie krijgt voor een nieuwe zonnebril. Happy summer!

Gekleurde glazen

Net als vorig jaar zien we deze zomer de meest kleurrijke uitvoeringen zonnebrillen mét gekleurde glazen. We moeten het toegeven: het is moeilijk om niet blij te worden van al die fijne kleuren. Kies bijvoorbeeld voor een rond model met lichtroze glazen of ga juist voor eentje met groene glazen. Ook zien we retro gele glazen veel terug, met name in de uitvoering van een pilotenbril. Voor welke gekleurde bril je ook gaat, we weten zeker dat je zomerse dag er nóg vrolijker van wordt. Dergelijke brillen scoor je bijvoorbeeld al heel voordelig bij een aanbieding van Hans Anders. Ook beschikt Woodwest over een aantal kekke uitvoeringen met rode of blauwe glazen. Op die manier combineer je meerdere trends in één.

 Houten zonnebrillen

Een andere opvallende trend is -natuurlijk- de houten zonnebril. Met een houten zonnebril ga je helemaal terug naar de natuur. Het is niet toevallig dat ook in het geval van zonnebrillen een soort hang naar natuurlijke materialen is. Dit zien we namelijk al jaren terug bij andere producten, zoals meubels en kleding. Het bijzondere van een houten zonnebril is dat je ze goed kunt combineren met verschillende soorten kleding én in diverse kledingstijlen. Of je nu een zonnebril nodig hebt voor werk of voor je weekendtripjes: een houten zonnebril is bij alle gelegenheden een goede aanvulling op je outfit. Ook is een houten zonnebril duurzaam en comfortabel. Kortom; de ideale bril voor een zomerse dag.

 Futuristische modellen

Ook een futuristisch modelletje mag niet ontbreken in je collectie: 2018 staat in het teken van diverse futuristische zonnebrillen. Eerder zagen we celebrities zoals Rihanna er al mee shinen en dat is niet voor niets. Deze snelle brillen, ook wel ‘planga’s’ in hippe taal genoemd, zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Of je nu een echte fashionista, een sportliefhebber of een rockster bent: futuristische ‘snelle’ modellen passen bij iedere look. Zolang je voor een sporty thema in donkere en opvallende kleuren zoals zilver, wit of juist felrood of -groen kiest, dan zit je goed. Is een dergelijke bril iets voor jou?

 Kleine brillen

Tot slot nog een andere opvallende trend: kleine brillen. Deze trend zien we met name bij vrouwen terug. Vooral de echte modeliefhebbers hebben deze trend omarmd: misschien vind je het nog even wennen, maar er zijn veel voordelen te vinden bij kleine zonnebrillen. Ze zijn een stuk lichter, ze zijn minder centraal in je outfit (waardoor je andere items juist kunt uitlichten) en je kunt ze gemakkelijk even wegstoppen in je tas. Daarnaast bestaan er inmiddels ontzettend veel verschillende modellen kleine zonnebrillen dat er voor iedereen wel een passende bril tussen zit. Tip: kies bijvoorbeeld voor een zogeheten cat eye model, vrouwelijk, classy en vernieuwend! Deze kleine brillen worden laag op de neus gedragen en zijn ideaal om te combineren met andere modetrends.

Meta

Welke zonnebrillen zijn er trending in de zomer van 2018? Wat dacht je van een te gekke houten zonnebril? Lees hier meer over de zonnebriltrends.